Björn Johansson, VD
Björn Johansson, VD

Bakom StartaGym.se står företaget GymBusiness Scandinavia AB med Björn Johansson i spetsen.

 

Björn Johansson är nu inne på sitt 30:e verksamhetsår inom branschen för träning och hälsa. Björn är en före detta VM-deltagare, landslagsman och Svensk Mästare inom friidrott. Genom idrotten fick han stipendium som möjliggjorde 5 års studier på the University of Texas at Austin till ”exercise physiologist”.

 

Efter utbildningen flyttade Björn tillbaks till Sverige och startade sin karriär i branschen för träning och hälsa 1990. 

 

Sedan dess har han startat, ägt och varit operativt verksam i ett flertal företag som – Studio Aktiverum, instruktörsutbildningsföretaget Fitness Industry Alliance, Fitness Invest, Form och Figur samt MBM – moderna business möte.

 

De senaste åren har Björn haft full fokus att som ”lönsamhetskonsult” arbeta med kommersiella gym inom område som management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet. 

 

Björn har alltid jobbat efter ambitionen att ständigt utvecklas och att göra det där lilla extra för att inspirera och leda andra till framgång. 

 

Han är känd för att vara kreativ, ambitiös och på ett lugnt och systematiskt sätt levererat idéer som påverkat branschens utveckling väldigt positivt. Fokus kring all konsultation är management, marknadsföring, försäljning och kundtrohet.

 

Han är uppskattad föreläsare med uppdrag såväl i Norden som i England, Tyskland och Portugal. 

 

Utöver konsultverksamheten driver Björn branschens enda b2b hemsida. 

Detta är en mötesplats för dig som vill driva ett framgångsrikt gym - www.gymbusiness.se